1

ZELOS 

Zelos grundades 2014 och är känt för sin banbrytande design och material som brons och kolfiber. Zelos tillverkar klockorna från grunden, så du kommer garanterat inte att hitta en liknande klocka någon annanstans. Företaget är baserat i Singapore och grundades av Elshan Tang. Han fascinerades av mekaniska klockor och efter flera år bestämde han sig för att bygga ett själv. Han anser att klockdesign inte bör begränsas av lyxmärken. 


Collections from Zelos

Great White

Great White är en kollektion inspirerad av vithajen, det största och mest grymma rovdjuret i världshaven. Klockorna mäter 43 mm och passar därför perfekt på handleden när du är ute och dyker eller vill använda klockan till vardags. Klockan är vattenskyddad till 300 meter och har en Miyota 9015-kaliber. Urtavlan har ett guillochémönster med massor av Superluminova.

Swordfish

Kollektionen är uppkallad efter den snabbaste fisken som simmar i haven. Svärdfisken är känd för att bryta ytan på ett majestätiskt sätt.  Zelos Swordfish är en elegant och kompetent dykklocka med sin 40 mm stora urtavla. Urtavlan har ett generöst lager av Superluminiova Cs och BGW9 målat på så att den lyser upp i mörkret. 

Starfighter

Starfighter har hämtat inspiration från Lockheed F-104 Starfighter, ett amerikanskt allvädersjaktplan som var det högst flygande på 50-talet. Zelos Starfighter Chronoograph har utvecklats med samma filosofi för att uppnå den tunnaste höljeprofilen med ett automatiskt schweiziskt kronografurverk. Den eleganta och skarpa designen påminner om den knivskarpa utformningen av F-104:s vingar, vilket var hemligheten bakom dess toppfart. Linjerna har både polerade och borstade ytor som reflekterar ljuset väl.