1

MOVADO WATCHES

Movado grundades i La Chaux-De-Fonds i Schweiz 1881 och blev en symbol för minimalistisk design med sin unika MUSEUM urtavla. Nathan George Horwitt var mannen bakom denna banbrytande design, eftersom han tog bort alla siffror från urtavlan och i stället lade till en punkt klockan 12 för att symbolisera solen vid middagstid.
Den här designen definierade Movados uttryck, och 1960 erkändes museum urtavlan till och med som konst när det blev en del av den permanenta konstutställningen på Museum of Modern Art.

Se hela sortimentet

Collections from Movado

Series 800

Kollektionen "Series 800" är en klassisk och solid sportklocka. Dessa klockor är utrustade med en självlysande beläggning som ger en långvarig belysningseffekt i mörkret. 

Klockorna har naturligtvis ett schweiziskt kvartsurverk, vilket garanterar klockans trovärdighet och noggrannhet. Klockorna har alla den unika pricken vid klockan 12, som är Movados kännetecken.

 

Museum Classic

Movados museumsklockor är skapade och designade av konstnären Nathan George Horwitt. Kollektionen består av ett brett utbud av sofistikerade och klassiska klockor med kvalitetskomponenter som safirglas och schweiziska kvartsurverk, vilket garanterar att klockan är exakt, pålitlig och kräver minimalt manuellt underhåll. 

Klockorna är utrustade med Movados unika Museumsurtavla, som idag är ett erkänt konstverk på Museum of Modern Art. Urtavlan definieras av en enkel prick klockan 12.

Esperanza

Movados "Esperanza"-kollektion erbjuder en rad eleganta och moderna damklockor. Klockorna är utrustade med Movados unika Museumsurtavla, som idag är ett erkänt konstverk på Museum of Modern Art.

Om du gillar klassisk och minimalistisk design är Movado omöjlig att undvika.