1

EDOX

En kärlekshistoria som började med att grundaren Christian Ruefli-Flury tillverkade sitt första fickur till sin fru Paulines 25-årsdag 1860. Hon övertalar sin käre make att starta sin egen klocktillverkning i staden Biel, som är känd för sina välutbildade klockingenjörer. Ruefli-Flury kallar sitt företag "Edox", som betyder "mätning av tid" på antik grekiska. Timglaset blev Edox första officiella symbol och har sedan dess varit en viktig del av företagets logotyp. Edox var ett av de ledande schweiziska klockföretagen. Edox var det första företaget som tillverkade världsklockan "Geoscope". Klockan täckte alla tidszoner och kunde hålla tiden i nästan 50 olika städer samtidigt. Edox har haft flera spännande partners, bland annat Class-1 World Powerboat Championship, Salon de l'automobile de Genève, WRC Timekeeper samt tidtagare för andra spännande evenemang. 

Se hela sortimentet

Collections from Edox

Delfin

Den första Delfin-klockan tillverkades redan 1961 och lanserades med en dubbelbottnad boett, speciella skyddspackningar och ett nyuppfunnet dubbelt O-ringssystem som satte nya standarder för stötskydd och vattentålighet. Under 2013 firade Edox återupplivningen av kollektionen Delfin, som var symbolisk efter sin första lansering på 1970-talet.

Skydiver

Skydiver tillverkades efter att en överste ville ha en exklusiv klocka för fallskärmshoppning. Klockan skulle vara pålitlig och robust. Edox valdes på grund av märkets vattentäta klockor som kunde klara av många olika påfrestande situationer. Fallskärmsjägarna fick möta strider på land, till sjöss och i luften. Klockan har en dykarlook och det sägs att den presenterades för varje fallskärmsjägare vid en ceremoni i de schweiziska alperna. Det är dock inte känt om detta är fakta eller fiktion.

CO-1

Den här kollektionen är utformad för att prestera och extrema äventyr. Den nya handgjutna CO-1 är byggd för att hålla hela livet ut. De toppmoderna modellerna är exceptionella klockor för dem som älskar att ta sig in och ut på vattnet.