1

Alpina

År 1883 grundade Gottlieb Hauser Alpina och har sedan dess har förknippats med horologiska innovationer. Alpina har alltid försökt förbättra sitt sätt att arbeta, oavsett om det handlar om det innovativa sättet att skapa en utmärkt arbetsmiljö eller om det gäller införandet av nya kvalitetskontrollkriterier före alla andra.

Hauser var övertygad om att Alpina skulle växa och bli extremt framgångsrika över hela världen tack vare kvaliteten, hållbarheten, precisionen och designen hos hans klockor. Han ville ge idrottsmän, ingenjörer, tekniker och äventyrare den perfekta klockan. Hauser förverkligade sin vision genom att lansera konceptet "Alpina 4" 1938.

Det året revolutionerade Hauser sportklockan genom att introducera de fyra grundläggande principerna för en klocka som ska få betraktas som en riktig "sportklocka". Han insisterade på att en sportklocka ska ha alla följande fyra egenskaper: antimagnetisk, anti-shock, vattentålig och gjord av rostfritt stål. 

 

Se hela sortimentet

Collections from Alpina

Alpiner

1933 satte Alpina standarden för den moderna sportklockan. Det nya Alpiner-sortimentet är utformat för att presentera starka och robusta produkter som klarar tuffa förhållanden, samtidigt som de förbilr rena och lätta att bära på armen.

Seastrong

Alpinas dykklockor är grupperade under serien Seastrong, som har starkare och mer lättlästa funktioner. Dessa klockor är utformade för alla vattensportsälskare och upprätthåller varumärkets stolta traditioner. Klockorna kan användas ner till 300 meters djup.