FAQ

1

Vad är skillnaden mellan en automatisk klocka och en kvartsklocka?

Generellt sett kan alla klockor på Ditur.se delas in i två kategorier; automatiska klockor och kvartsklockor. De allra flesta klockor är klassiska kvartsklockor, vilket innebär att de är batteridrivna. En automatisk klocka å andra sidan drivs av kinetisk energi som uppstår när klockan är i rörelse. En automatisk klocka har därför en mer komplex rörelse som drivs via ett roterande hjul som drar upp rörelsen. Läs mer om detta på denna sidan.

 

Vad är leveranstiden?

Vi har 1-3 dagars leveranstid. Beställer du måndag, onsdag eller fredag innan kl. 11.00 mottar du ditt paket dagen därpå (gäller vardagar).

 

Hur fungerar byte / retur / klagomål?

Om du vill byta ut din vara, kan du ladda ner en fraktetikett här. Vi överför beloppet till samma betalningsmetod som använts vid beställningen, så snart vi har mottagit och behandlat ditt ärende. Vill du byta din vara till en annan ska du bara lägga i en ny beställning på önskad vara i vår webbshop, precis som om det var ett nytt köp.

Om du endast vill returnera din vara och nyttja vår 99-dagars returpolicy ska samma etikett, som i länken ovan, användas. Skicka även med ett ifyllt returformulär, där orsaken till returen är angiven. Vi överför beloppet till samma betalningsmetod som använts vid beställningen, så snart vi har mottagit och behandlat din retur.

Om du vill lämna in ett klagomål ska du använda vår klagoetikett samt bifoga en anteckning med orsaken till klagomålet samt ange ditt ordernummer. Behandlingstiden för klagomål är 4 - 8 vardagar. Under hektiska perioder kan det dock dröja i upp till 14 vardagar innan du hör från oss.

 

Är Ditur.se en auktoriserad återförsäljare?

Ja, det är vi. Ditur.se säljer endast produkter som kommer direkt från producenten själv eller via auktoriserade leverantörer. På så vi kan du tryggt och säkert kan köpa din nya klocka med vetskapen om att det finns en garanterad äkthet och garanti på alla våra produkter.

 

Hur kan anpassa armbandet på min klocka?

Nedan finner du en guide på hur du enkelt själv kan ta bort eller lägga till länkar på armbandet, så att du slipper åka förbi klocktillverkaren eller lämna in den hos en klockmakare. Här på webbshoppen kan du köpa en verktygssats för justering av klockarmbandet, som kan användas på alla klockor här på sajten. Processen är relativt enkel och det tar inte mer än 5 - 10 minuter att anpassa armbandet.

 

Så gör du:

Fundera på hur mycket du önskar att förkorta remmen. Vanligtvis finns det ca. 6 löstagbara länkar på armbandet och i vissa fall 3 finjusteringsskåror i låset.

  • På baksidan av armbandet finns små pilar som indikerar vilken riktning som du ska trycka ut sprinten på.
  • Placera länken (som du ska ta bort) i det grå plastblocket så att pilarna vänder nedåt och därmed skjuter ut sprinten i rätt riktning.
  • Ta en av slagpinnarna och den lilla hammaren och knacka försiktigt ut sprinten. Sprinten ska nu gärna lossna och komma ut i andra änden. Var försiktig så att du inte repar länken.
  • Sätt ihop länken igen genom att trycka in en sprinter i motsatt riktning av pilen, på baksidan av armbandet, när önskat antal länkar har tagits bort.

I denna video kan du se hur man gör.

Om du inte lyckas, eller har problem, kan du alltid kontakta vår kundtjänst så ska vi hjälpa dig så gott vi kan. Skriv till oss på [email protected].

 

Medföljer det en klocklåda?

Alla produkter levereras i originalförpackning, oavsett om det är smycken, klockor eller andra produkter. Vi är auktoriserade återförsäljare av alla märken som finns på Ditur.se och därför levereras allt i originalförpackning med originaltillbehör, inklusive klocklåda eller fodral.

 

Hur ställer jag in min klocka?

Du ställer in din nya klocka genom att dra ut kronan till position 2 (den yttersta positionen). Var medveten om att dykklockor (klockor med 20 ATM eller högre) har en skruvkrona, så denna måste skruvas ut istället för att dras ut. När kronan dras ut eller skruvas loss vrider du kronan så att visarna visar rött tid. Tryck eller vrid sedan tillbaka kronan på sin plats.

Datumet på klockan ställs vanligtvis in genom att man drar ut eller skruvar av kronan till position 1 (mellanposition). Här kan du ställa in datumet. På klockor med kronografer ska datum och veckodag ibland ställas in på de två knapparna som är över respektive under kronan (kronan är den mellersta knappen på sidan av klockan).

Om din klocka är automatisk betyder det att klockan drar upp sig själv genom rörelse. Om du inte använder klockan varje dag, eller om du inte är fysiskt aktiv, kan det vara smart att då och då dra upp klockan själv så att tiden är så exakt som möjligt. Detta görs genom att vrida kronan 10 - 15 gånger medurs, mer än så är inte nödvändigt.

För att justera datumet på din klocka är det viktigt att du följer några enkla regler, eftersom du annars kan skada mekaniken i klockan. Ändring av datum och veckodag ska endast ske mellan klockan sex och tolv (18.00 - 24.00 eller 06.00 - 12.00) och det är viktigt att du undviker att vrida kronan moturs.

Om du har några frågor till hur du ställer in din klocka så tveka inte att kontakta vår kundtjänst på [email protected] - vi är redo att hjälpa dig!